Milyonlarca bilgisayarda yer alan ve güvenle kullandığımız Firefox web tarayıcısının yapımcılarına ait bir VPN uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Bu uygulamayla birlikte Firefox tarayıcısında güvenle kullanabileceğiniz onlarca VPN eklentisi de yıllar geçtikçe kullanıcıların deneyimine sunulmaya devam ediyor. Web tarayıcı sektörünü Google Chrome ve Opera ile birlikte açık ara domine eden Firefox, kullanıcılarını daha güvenli ve ‘gizli’ internetle buluşturmak için kendi özelinde birçok ayar bulundursa da günümüzde bu tedbirler tarayıcılar için yetersiz kalabiliyor. 

Firefox tarayıcısı, 2004 yılında Mozilla firması tarafından piyasaya sürüldüğünde kullanıcılarına vaat ettiği en büyük özelliklerden biri güvenli internet kullanımını yüksek hızlarda sağlamaktı. Yıllarca yeni versiyonlarını piyasaya süren ve açık kaynak kodlu olan Firefox web tarayıcısı, kısa sürede milyonlarca bilgisayar kullanıcısının gözdesi oldu. Açık kaynak kodlu olması tüm hataların ve güvenlik risklerinin hızlıca keşfedilmesine ve sorunların giderilmesinde büyük bir fayda sağlamaktadır. Tüm bu güzel güvenlik özelliklerine rağmen Firefox IP adresinizi gizleyemez ve bağlantınızı kötü niyetli kişi ve uygulamalara karşı tek başına koruyamaz.

Yukarıda kısaca bahsettiğimiz gibi Firefox, Mozilla firmasının altında bir VPN uygulamasını geçtiğimiz senelerde ücretli olarak piyasaya sundu fakat bu uygulama henüz emekleme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. VPN’ler günümüzde güvenli ve gizli internet kullanımı için kullanıcılar adına artık vazgeçilmez uygulamalar konumuna geldi. Tabi ki her VPN uygulamasının Firefox eklentisi olmasını beklememeliyiz. Eğer bu konuda fazla bilginiz yoksa endişe etmenize gerek yok. Sizler için Firefox ile uyumlu ve etkili çalışan VPN sağlayıcılarını inceledik.

Firefox İçin En İyi 5 VPN Eklentisi – 2024 Genel Bakış

Firefox için özenle incelediğimiz VPN eklentilerine yaptığımız testler sonucunda sizler için çok kuvvetli ve yararlı bir liste oluşturduk. İşte 2022 yılında Firefox web tarayıcınızda kullanabileceğiniz en iyi 5 VPN eklentisi sıralaması:

  1. NordVPN Genel Olarak Firefox İçin En İyi VPN Eklentisi
  2. CyberGhost VPN Yüksek Güvenlikli Firefox VPN Eklentisi
  3. PureVPN Rekabetçi Fiyata Sahip Firefox VPN Eklentisi
  4. Atlas VPN Uygun Fiyatlı Netflix VPN Eklentisi
  5. Privado VPN  – En Yüksek Sunucu Sayısına Sahip Netflix VPN Eklentisi

En İyi Firefox VPN Eklentileri – 2024 Detaylı İnceleme

Firefox için yukarıda yer alan listedeki VPN eklentilerini detaylı incelemelerini ve diğer detayları aşağıda bulabilirsiniz.

1. NordVPN – Genel Olarak Firefox İçin En İyi VPN Eklentisi

Firefox tarayıcısı için tam kapsamlı VPN eklentileri içerisinde en öne çıkan VPN programı NordVPN‘dir. Bunun en önemli sebeplerinden birisine de uygulamanın sunduğu cihaz ve platform çeşitliliği diyebiliriz. 

NordVPN yüksek bağlantı hızlarını güçlü WebRTC sızıntı koruması ve CyberSec güvenlik duvarıyla beslemektedir. Ayrıca uygulama kendine ait NordLynx şifreleme protokolüyle de birçok rakibinin önüne geçmektedir. 60’dan fazla ülkede 5200 sunucusu ile dünya çapında bir bağlantı özelliği sunan NordVPN, Firefox web tarayıcısı ile %100 uyumludur. Özellikle WebRTC sızıntı koruması ile Firefox kullanıcılarını fazlasıyla mutlu ettiğini söyleyebiliriz.

Birçok rakibi gibi NordVPN’de yıllık aboneliklerde uygun aylık fiyatlar sunmaktadır. Şu an için uygulamanın yıllık aboneliği 3,29$ fiyat bandında seyretmektedir ve 6 cihaza kadar verdiği destek ile bu fiyatı hak eden bir diğer VPN programı olduğunun altını çizmek isteriz. Ayrıca NordVPN 30 güne kadar para iade garantisi sunmaktadır. Firefox için tereddüt etmeden tercih edilecek VPN’ler listemizde bulunan NordVPN ek olarak reklam engelleme özelliğiyle de rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
5200+ 60+ Ülkede Bulunur 3,29$/aylık ‘tan başlayan paketler 6 220-760 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • WebRTC sızıntı koruması eşsiz bir güvenlik sunar
  • Firefox eklentisi hızlı ve akıcı bir arayüze sahiptir 
  • Dünya çapında yayılmış geniş bir sunucu ağı vardır
  • 30 güne kadar para iade garantisi vardır

Eksileri

  • Bazı sunucularında bağlantı hızları beklenen performansı vermeyebiliyor

2. CyberGhost VPN – Yüksek Güvenlikli Firefox VPN Eklentisi 

Romanya merkezli ünlü VPN servisi CyberGhost, Firefox ile en uyumlu çalışan VPN eklentilerinden biri olarak gösterilmektedir. Sektörün öncü firması CyberGhost, desteklediği tüm platformlar gibi Firefox eklentisinde de yüksek güvenlikli bağlantı protokollerini uygulamaktadır. Bu protokoller bağlantınızı Firefox üzerinden kullanırken gizlediği gibi bunu yüksek hızlarda yapabilme kabiliyetine de sahiptir. 

CyberGhost VPN’i Firefox’un kurulu olduğu herhangi bir cihazınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eş zamanlı olarak 7 bağlantıya izin veren uygulama gündelik hayatta ve halka açık yerlerdeki tüm internet kullanımınızı güven altına alır. Tıpkı diğer uygulamalara sunduğu gibi Firefox için de Otomatik Bağlantı modülü mevcuttur. Böylece tarayıcınız üzerinden en hızlı CyberGhost VPN sunucusuna tek tuşla bağlanabilirsiniz. AES 256-bit şifreleme özelliği ile bu hızlı bağlantıyı en yüksek güvenlik seviyesinde kullanabilirsiniz.

Farklı fiyat paketleriyle kullanıcılara hizmetlerini ulaştıran Cyberghost VPN eğer 3 yıllık abonelik paketini alırsanız sizlere 2,29$ gibi sektörün en rekabetçi fiyatlandırmasını sunar. Tek aylık ücret için ödeyeceğiniz 12,99$ göz önüne alındığında çok yıllı abonelikler büyük bir avantaj sağladığını söyleyebiliriz. Ortalama hız aralıklarında bile 145 Mbps’nin altına düşmeyen bu VPN programı, ödediğiniz fiyatı hak ettiği gibi mükemmel güvenlik ve gizlilik öğeleriyle Firefox web tarayıcısı için en iyi VPN programı konumundadır.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
8000 91 Ülkede Bulunur 2,29$/aylık ‘tan başlayan paketler 7 145-850 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 45 Gün

Artıları

  • OpenVPN, IKEv2 ve WireGuard protokolleri Firefox’ta sorunsuz çalışır
  • Tarayıcı eklentisi hem hızlı hem de akıcı bir arayüze sahiptir
  • Yüksek sunucu hızlarıyla VPN’e bağlı olduğunuzu hissettirmez
  • Firefox VPN eklentisi dahil herhangi bir internet kullanım verisi tutmaz
  • 45 güne kadar para iade garantisi vardır

Eksileri

  • Çin gibi bazı ülkelerde ufak bağlantı sorunları yaşatabilir

3. PureVPN – Rekabetçi Fiyata Sahip Firefox VPN Uygulaması

PureVPN, Firefox için bir diğer alternatif VPN eklentisi olarak önümüze çıkmakla kalmıyor tüm özellikleri bir arada bulunduran uygulamasıyla da birçok kullanıcıyı cezbediyor. PureVPN ile Firefox tarayıcısı bağlantınızı şifreleyebilir, farklı lokasyonlara geçiş yaparak yayın platformlarının coğrafi olarak kısıtladığı içeriklere ulaşabilir ve tamamen anonim bir web seyahatine çıkabilirsiniz.

PureVPN yukarıdaki özelliklerinin yanı sıra 90’dan fazla ülkeye yayılmış 6500 sunucusuyla da dikkatleri üstüne çekiyor. Bağlantı hızları 180-840 Mbps gibi geniş bir aralığa sahipken bu da farklı lokasyonlara en az hız kaybıyla bağlanabileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca PureVPN Firefox tarayıcısı için de destek verdiği ayrı bir Netflix VPN engellemesini aşan modüle sahip. 10 Cihaza kadar bağlantı sunan PureVPN ile Firefox tarayıcınızı kullandığınız her cihazda tüm özellikleri kullanabilirsiniz. Bunun yanında 7 günlük ücretsiz deneme sürümünün de olduğunu belirtmekte fayda var.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
6500+ 78 Ülkede Bulunur 1,99$/aylık ‘tan başlayan paketler 10 180-840 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Sunucu sayısı fazlasıyla yeterli sayıdadır
  • Fiyat politikası rakiplerine göre daha ucuzdur
  • Netflix ve diğer yayın platformlarında hızlı çalışır
  • 7 günlük ücretsiz deneme sürümü vardır

Eksileri

  • Bazı lokasyonlarda bağlantıda gecikmeler yaşanabilir

4. AtlasVPN–Uygun Fiyatlı Netflix VPN Uygulaması

Atlas VPN nispeten yeni bir VPN uygulamasıdır. Diğer VPN uygulamalarına benzer şekilde Atlas VPN, bazı teknik ayrıntıları özellikle yeni kullanıcıları ve VPN’lerde daha az deneyimli olanları sık sık korkutabilecek şeyleri ortadan kaldıran, ancak söz konusu olduğunda özelliklerinden ödün vermeyen bir VPN uygulaması sunuyor. Atlas VPN uygulamasını IOS veya Google Play Store’dan indirip yükledikten sonra talimatları izlemeniz uygulamayı kullanmak için yeterli olacaktır.

atlas vpn

Atlas VPN oldukça sağlam bir kayıt tutmama politikasına sahiptir. VPN indirmenizin ana sebebi gizlilikle ilgiliyse, bu önemli bir ayrıntıdır. Şirketin yapmış olduğu açıklama şudur; “çevrimiçi aktivitelerinizi asla saklamayacak veya izlemeyeceğiz. Atlas VPN alan adlarınızı kullanırken, uygulamalar asla cihazınızla, IP adresinizle veya e-postanızla ilişkilendirilmez.” Dilerseniz Atlas VPN’in gizlilik politikasını kolayca resmi internet siteleri üzerinden inceleyebilirsiniz. Bu popüler VPN sağlayıcısının sadece cihazınızın modeli, işletim sistemi, dili ve saat dilimiyle ilgili verileri topladığını açıklayalım.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
750+ 37 Ülkede Bulunur 2,05$/aylık ‘tan başlayan paketler 7 247 Mbps 7/24 Canlı Destek ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Veri tutma politikası oldukça iyidir
  • Maliyet açısından gayet uygundur
  • Bağlantı hızı tatmin edicidir

Eksileri

  • Sunucu sayısı rakip VPN sağlayıcılarına göre daha azdır

5. PrivadoVPN– En Yüksek Sunucu Sayısına Sahip Netflix VPN Uygulaması

Privado, İsviçre merkezli popüler bir VPN sağlayıcısıdır. Gizlilik ve güvenliği üst seviyede önemseyen Privado, günümüzde kullanıcıların kullanabileceği en iyi VPN’lerden biridir. PrivadoVPN, bazı kullanıcı verilerini topluyor, ancak rakiplerinin çoğundan daha az veri topladığını belirtelim.

privadovpn

Desteklediği VPN protokolleri, her ikisi de çok güvenli kabul edilen OpenVPN ve IKEv2’dir. Ancak PrivadoVPN’in WireGuard’ı da desteklemesi güzel olurdu diye düşünüyoruz. Son olarak var olan paketlerden herhangi birini satın aldığınızda iyi bir hıza sahip olacaksınız ve birçok cihaz üzerinden erişebileceksiniz.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
200  44 Ülkede Bulunur 4,49$/aylık ‘tan başlayan paketler 10 51 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Torrent işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz
  • Paketlerde deneme sürümünün yer alması
  • Arayüzünün sade olması

Eksileri

  • Sunduğu internet hızı ne kadar iyi olsa da rakiplerinin altında bir hız sunduğunu belirtelim

Firefox İçin Alternatif VPN Uygulaması – Mozilla VPN

İnternet kullanırken yenilikleri takip etmek her zaman önemlidir. Bu yenilikleri başka ürünlerine güven duyduğumuz markalar getirdiği zaman bu iyi bir referans noktası oluşturur. Firefox markasıyla milyonlarca bilgisayara girmiş olan Mozilla firması VPN uygulamasıyla gözleri kamaştırmayı başarıyor.

Mozilla VPN, VPN seçimlerindeki en önemli özelliklerden biri olan güvenlik unsurlarını WireGuard protokolleri ile fazlasıyla karşılamakla kalmıyor ayrıca kullanıcı verilerini tutmama özelliğiyle de bunu pekiştiriyor. Henüz VPN sektöründe taze bir kan olsa da gizlilik odaklı Firefox tarayıcısını yaratan geliştiriciler bu konuda geçmişe dönük büyük bir bilgi birikimine hali hazırda sahipler. 

mozilla vpn

Mozilla VPN ilk piyasa çıktığında Firefox web tarayıcısı için bir uzantı iken zamanla diğer sistemleri de desteklemeye başladı. Şu an Windows, Mac, Linux, Android ve iOS için 17 ülkede kullanılabilir durumda. Sunucu sayıları ve sunucuların lokasyonları açısından henüz rakiplerinin gerisinde olsa da zaman içerisinde düzenli olarak bu sayıları arttıracaklarını geliştiriciler bizzat belirtiyor.  Firefox için 2022 yılında tercih edilebilecek bir VPN olsa da rakipleri NordVPN ve CyberGhost kadar ön plana çıktığını söyleyemeyiz.

Sunucu Sayısı Sunucu Lokasyonları Fiyat Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri Para İade Garantisi
5200+ 60+ Ülkede Bulunur 3,29$/aylık ‘tan başlayan paketler 520 220-760 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Firefox için geliştirildiğinden tam uyumluluk gösterir
  • Uygulamanın geliştiricisi geçmişten gelen büyük bir güvene sahiptir
  • Açık kaynak kodlu olması uygulama açıklarının hızlı çözülmesini sağlar
  • 30 güne kadar para iade garantisi vardır

Eksileri

  • Henüz yeterli hız ve lokasyon sayısına ulaşamamıştır
  • Uygulama içi bazı teknik hatalar ve kitlenmeler söz konusu olabilir

Marka güveni açısından rakiplerine oranla büyük bir güven endeksi ile piyasaya giriş yapan Mozilla VPN, temel performans ve hızlar açısından da geçmişten gelen güvenini tazeliyor diyebiliriz. Henüz tüm ülkelerde kullanıma açılmasa da bulunduğu ülke sunucularında 520 Mbps’ye varan hızlı bağlantılar sağlayarak gayet tatmin edici bir performans sergileyen Mozilla VPN, arayüz ve kullanım açısından da yılların getirdiği tecrübeyi doğrudan bu ürününe de yansıtmış durumda.

Kullanıcı açısından gayet yeterli seviyede olan hızı ve performansının yanında P2P desteği ve bir konumdan başka bir konuma bağlantı sırasında çok sekmeli olarak VPN’i kullanma özellikleri gayet göz doldurucudur. Bu iyi özelliklerinin yanında performans ve hızı daha verimli tutacak WireGuard protokolü de büyük bir etken sayılabilir.

Eğer bir Google Chrome kullanıcısı iseniz Chrome VPN eklentilerine de göz atabilirsiniz.

Güvenlik ve Gizlilik – Firefox VPN Uygulamalarında Nelere Dikkat Edilmelidir? 

VPN dediğimiz zaman beklediğimiz en büyük özellik kullanıcısını optimal hız ve performansta tüm kötü niyetli yazılım ve kişilere karşı koruması gerektiği akla gelmektedir. Bu konuda kullanıcısına VPN eklentileri konusunda cömert davranan Firefox için seçilecek uygulamaların da bazı temel özelliklere sahip olması gereklidir. 

Kullanıcıya Ait Veri Kaydı Tutmamalıdır 

Firefox için tercih edeceğiniz VPN uygulamalarında dikkat etmemiz gereken en önemli özelliklerden biri kullanıcı verilerine ait bir kaydın tutulmamasıdır. Böylece tüm internet kullanımınız güven ve gizlilik içerisinde kalacaktır. Bu noktada NordVPN ve CyberGhost VPN gibi sektörün en iyisi uygulamalara fazlasıyla güvenebiliriz. Sizler için hazırladığımız listedeki tüm VPN uygulamaları bu testlerden geçtiği için gönül rahatlığıyla Firefox VPN eklentisi olarak kullanabilirsiniz. 

Güvenlik Protokolleri Güçlü Olmalıdır

Her VPN uygulaması aynı güvenlik protokollerine sahip değildir. Bu noktada yukarıda hazırladığımız VPN uygulamalarının tamamı Firefox ile kullanılırken askeri düzeyde şifreleme metodları kullandığı için öncelikle tercih edilebilir. Özellikle CyberGhost gibi AES 256-Bit şifreleme ile hizmet veren VPN firmaları her türlü gizlilik ve güvenlik ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Firefox için En İyi VPN Eklentisi – NordVPN

NordVPN logo

NordVPN yaptığımız tüm testlerde ve genel özellikleriyle Firefox tarayıcısı için en iyi VPN eklentisi olarak önümüze çıkıyor. Kullanıcılarına 30 güne kadar para iade garantisi sunmasıyla da kendilerine ne kadar güvendiklerini görebiliyoruz. Ayrıca NordVPN’in Reddit gibi platform kullanıcılarının da gözdesi olduğunu daha önceki incelemelerimizde sizlerle paylaşmıştık. 

NordVPN’in Aylık Fiyatlandırması

Firefox için en iyi VPN eklentisi olan NodVPN çok yıllık abonelik planlarında 3,29$ gibi bir aylık ödemeye sahip. Bu fiyatın sunduğu özelliklere bakıldığında gayet makul olduğunu söyleyebiliriz. Birçok güçlü rakibini 91 ülkede bulunan 5200’den fazla sunucusuyla geride bırakan NordVPN sizlere Firefox eklentisi olarak kullandığınızda dünya çapında bir bağlantı sunar. 

Aylık Fiyatlandırma

  • 2 yıllık plan – 3,29$
  • 1 yıllık plan- 4,99$
  • 1 aylık plan – 11,99$

NordVPN Yüksek Hız Aralıkları Sunar mı?

Bildiğiniz üzere VPN kullanırken en önemli özelliklerden birisi de kullanıcılarına sunduğu hız aralıklarıdır. NordVPN bu konuda 220-760 Mbps gibi muazzam bir minimum maksimum hız aralığı sunmaktadır. Lokasyonlar arası hız farkları çok değildir ve Firefox eklentisi olarak kullandığınızda da uygulamanın kendisi gibi hız rahatlığına erişebilirsiniz. En iyi VPN programları arasında en yüksek hızı sunması sebebiyle NordVPN’i şiddetle öneriyoruz. 

Firefox İle Coğrafi Erişim Kısıtlaması Olan Web Sitelerinde NordVPN İse Yarar Mı?

Firefox VPN eklentisi olarak kullanıldığında NordVPN yasaklı web sitelerine gizli ve güvenli bağlantı kurmakla kalmaz, Netflix gibi yayın platformların da farklı ülkelerdeki kütüphanelerine rahatlıkla erişim sağlamanıza olanak tanır. Bu noktada 5200’den fazla sunucusu 60’dan fazla ülke üzerinden istediğiniz an bağlanabilmeniz için hazır beklemektedir. Tabi ki mesafeye dayalı olarak hız kayıpları yaşayacak olsanız da yine de görevini tam yerine getirdiği için bu konuda da Firefox VPN eklentileri arasında en iyisi olarak önümüze çıkmaktadır.

NordVPN Ücretsiz Sürüme Sahip Mi?

NordVPN tamamen ücretsiz bir sürüme sahip olmasa da kullanıcılarına 30 günlük para iadesi garantisi verir. Bu 30 günlük süreçte NordVPN’in tüm özelliklerini deneyimleyebilir, memnun kalmazsanız para iadesi talep edebilirsiniz. Daha önceki incelemelerimizde bahsettiğimiz gibi ücretsiz VPN programlarını bazı güvenlik sorunları ve yetersizlikleri sebebiyle önermemekteyiz.

Özet

VPN kullanımı hem farklı cihazlar hem de web tarayıcıları için artık bir gereksinim olarak önümüze çıkıyor. Siber güvenlik ve kişisel verilerin hassasiyeti son derece önemli konular. Firefox tarayıcınızda kullanacağınız VPN ile bağlantınızı gizler ve güvenli bölgeye taşımış olursunuz. VPN’ler internet bağlantınızı şifreleyeceği ve kendi sunucusu üzerinden erişim sağlattırdığı için Firefox eklentisi olarak kullandığınızda kötü niyetli yazılım ve kişilerden sizlere koruma sağlayacaktır. 

Firefox tarayıcısı için VPN seçerken de hız, güvenlik ve eklentinin tarayıcı ile olan uyumu çok önemlidir. Sizler için detaylı testlerini tamamladığımız ve makalemizde yer alan tüm VPN eklentilerini deneyebilir ve kendinizi internet kullanırken korumaya alabilirsiniz.

NordVPN logo

Firefox İçin En İyi VPN’ler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Firefox VPN kullanmak için iyi bir tercih mi?

Firefox için en iyi VPN eklentilerinin faydası neler?

NordVPN Netflix ile uyumlu mu?